‘Meebewegen met wat er is, ook wanneer het heel hard waait’

Lieve jij, tof dat je er bent om mijn verhaal te lezen.

Zo begin ik vaak mijn tekst op een kaartje wanneer je een bestelling doet, dus het lijkt me leuk om dit ook op deze pagina zo te doen. Het gaat hier op deze pagina dan wel óver mij maar niet óm mij. Het gaat vooral om jou en de unieke reis die je maakt terwijl je door de bladzijden van mijn creaties dwaalt, of mijn woorden op social media leest.

Ik heet Annemarie Lesage, de auteur en bedenker van de boeken en kaarten van Kleine Monnik. Als je je afvraagt waarom ik deze woorden schreef en waar kleine monnik vandaan komt, blijf vooral lezen.

Ik geloof sterk in de helende, inspirerende en verbindende kracht van woorden. Kleine Monnik is niet alleen een personage; hij is een metgezel op jouw pad van ontdekking en groei. Deze boeken zijn, een uitnodiging om even stil te staan en te kijken naar wat je op dit moment nodig hebt.

Naast het schrijven van deze verhalen, ben ik simpelweg een medereiziger in hetzelfde avontuur dat we leven noemen. De verhalen staan metafoor voor het leven zelf. Mijn wens is dat deze boeken jouw reis weerspiegelen zodat jij jouw verhaal kunt vertellen.

Terwijl je deze boeken leest, ontdek je dat Kleine Monnik niet alleen een gids, maar ook een spiegel is. Elk woord is geschreven met de intentie om jou te ondersteunen, te omarmen en te inspireren.

Dus lees met je hart en laat Kleine Monnik je vergezellen op jouw unieke avontuur.

Over Annemarie Lesage

En de rest is geschiedenis... of lees hieronder de geschiedenis, dat kan ook.

Over Annemarie

Ik ben geboren in 1972 in de Zaanstreek. Mijn liefde voor verhalen begon al op jonge leeftijd. Toen ik nog niet kon lezen, hield ik ervan om voorgelezen worden of luisteren naar sprookjes op een LP of bandje. Heerlijk vond ik dat. Deze magische momenten legden de fundamenten voor mijn latere passie voor verhalen.

Op de lagere school, waar ik op een paar losse briefjes een verhaal schreef en met plakband m’n eigen boek creëerde, waren mijn favoriete momenten die waarop ik voorgelezen werd of een opstel schreef, waarbij ik mijn fantasie de vrije loop kon laten. Dit legde onbewust het begin voor mijn latere passie.

Tijdens mijn latere opleiding tot Verpleegkundige, jaren later, deed ik een belofte aan mezelf die was vergeten: 'Later, als ik groot ben, schrijf ik een boek.' Het was mijn toenmalige leidinggevende die me via Instagram vorig jaar aan deze belofte herinnerde.

Nadat ik moeder was geworden, een periode van anderhalf jaar in een rolstoel én een scheiding, besloot ik mijn leven anders vorm te geven. Onregelmatige werktijden pasten niet meer bij mijn wens om een beschikbare en fitte moeder te zijn. Ik ontmoette een nieuwe partner en begon te werken in zijn groeiende bedrijf, wat me de flexibiliteit bood om werk en moederschap goed te combineren. Aangezien ik moeder zijn één van de mooiste rollen vind en hier bewust met veel liefde en aandacht tijd aan wilde besteden.

Terwijl het bedrijf groeide, groeide ook mijn kennis, vooral op het gebied van personeelsadministratie, bedrijfsovernames en de impact hiervan op werknemers. Mijn interesse verschoof naar het persoonlijk begeleiden van mensen, geïnspireerd door mijn eigen ervaring met mindset-verandering en het overwinnen van uitdagingen. Het besef dat mindset een grote rol had gespeeld om uit die rolstoel te komen, zonder dat ik destijds wist dat het zo genoemd werd, was een keerpunt in mijn leven.

Mijn interesse kreeg verdieping tijdens mijn opleiding tot Professioneel Coach aan de Academie voor Psychodynamica, waar mijn toenmalige coach en later stagebegeleider Juriaan Galavazi een inspirerende rol speelde. Onder zijn begeleiding leerde ik de principes van het coachen van groepen en individuen. Hier ontstond mijn fascinatie voor mindset en startte ik in maart 2019 mijn eigen praktijk.

In een bijzonder coachtraject met een meisje van 15, dat behoorlijk ziek was geweest, ontdekte ik de kracht van metaforen en zinnen op kaarten met rustige illustraties. Dit leidde tot het idee om zelf een verhaal te schrijven. Gebaseerd op wetten van het familiesysteem en methodes uit onder andere algemene psychologie en NLP, ontstond een verhaal om moeilijke onderwerpen makkelijk bespreekbaar te maken.

Annemarie Lesage

Tijdens een lockdown met een avondklok vlak na de tweede scheiding van een partner besloot ik iets met mijn passie voor schrijven te doen en ik maakte een verhaal.

Over een kleine monnik. Waarom? Qua uiterlijk is het niet specifiek een jongen of een meisje, ik schrijf wel over een hem omdat wanneer ik alle persoonsvormen zoals; hij zij hun het wij enzovoort hierin zou verwerken, de zinnen voor geen meter meer te lezen zijn.

De kleding die hij draagt is een lapje stof, de natuur waar hij doorheen loopt spreekt tot de verbeelding en kon ik mooi gebruiken voor de metaforen die ik in het verhaal wilde verwerken.

Schrijven betekent niet dat je een schrijver bent. Een verhaal maken betekent iets anders dan het schrijven van een boek. Het is een struggle onderweg, en ook in dat proces had ik uitdagingen om mijn mindset te veranderen en bij te stellen. In mijn geval is het succesvol gebleken en heb ik het eerste boek dat ik besloot zelf uit te geven, meer dan 6000 keer verkocht. Of het ook 6000 keer gelezen is dat weet ik niet. Ik denk wel vaker. Iedere keer wanneer je het boek leest haal je er iets anders uit. Iedere keer resoneert een andere zin, of dezelfde zin op een andere manier.

Ik vind het tof om anderen te inspireren en te motiveren om tot persoonlijke groei te komen door het delen van verhalen, quotes en levenslessen, mijn passie ligt in het coachen van individuen en groepen. Waarbij ik me richt op het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen die jou raken, maar waar je ook vanaf wilt. Mijn focus ligt op de verandering van mindset door anders te kijken, zonder dat de situatie direct verandert. Ik geloof in het krachtige effect van het delen en bespreken van uitdagende thema’s om zo een positieve impact te hebben op jouw leven en het leven van de mensen om jouw heen.

Ik nodig je van harte uit om verder te bladeren op mijn site, mijn boeken te ontdekken en vragen te stellen via het contactformulier. Of je nu een gesigneerd exemplaar wilt, wilt samenwerken, een podcast wilt opnemen, een gastles of lezing wilt organiseren, ik sta open voor diverse mogelijkheden om samen te werken, gesprekken te voeren e.d. en hiermee te kunnen inspireren.

Ik kijk er enorm naar uit om van je te horen en ideeën tot leven te brengen!

De Kleine Monnik shop

Geïnteresseerd in de boeken of de kaartensets van de Kleine Monnik?

Winkelwagen
Scroll naar boven